ambulante begeleiding

Is de stap naar school of dagbesteding nog te groot? Zijn er zorgvragen binnen de thuissituatie? Is er speciale aandacht nodig op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, hygiëne, leefomgeving of financiën? Dan is de inzet van een ambulant begeleider mogelijk passend.

Een ambulant begeleider bezoekt de jongere aan huis om de zorgvraag in kaart te brengen en om daar concreet mee aan de slag te gaan. Precies voor datgene wat nodig is. Tevens kan een ambulant begeleider worden ingezet om te ondersteunen in de voorbereiding naar een dagbesteding- of onderwijslocatie. Samen met de jongere en betrokken partijen onderzoekt de ambulant begeleider de zorgen en wensen van de jongere. Zij stellen samen een concreet werkplan op waarin heldere doelen worden gesteld. Dit is het uitgangspunt van een werkrelatie waarin veiligheid en vertrouwen voorop staan.

’t Weijtje is gecontracteerd zorgverlener bij de regio Lekstroom, Spoor 030 en KOOS (stad Utrecht). Daarnaast is financiering mogelijk vanuit PGB of op basis van maatwerk-arrangementen.