casper

Mijn naam is Casper Spierenburg, ik woon in Schalkwijk en ik ben 33 jaar. 

            

Op mijn 16e ben ik de opleiding SPW gestart. Via verschillende stages en ervaringen ben ik mijn hart verloren aan jongeren tussen de 13 en 18 jaar tijdens een stage bij een VSO-school. Na SPW4 ben ik daarom nog Pedagogiek gaan sturen aan de Hoge School Utrecht. Mijn volledige opleiding heb ik gericht op jongeren met ontwikkeling en/of gedragsproblematiek. Na mijn opleiding heb ik zeer diverse ervaringen opgedaan als werkmeester, trajectbegeleider, projectleider subsidieaanvragen, stagebegeleider en jobcoach. 

 

Ik ben de oprichter en mede-eigenaar van ’t Weijtje. Ik heb altijd de ambitie gehad om de best mogelijke jeugdzorg te bieden voor kwetsbare jongeren. Ik leefde altijd met de overtuiging dat de zorg beter kon. Daarnaast geniet ik er ontzettend van als jongeren via een traject bij ’t Weijtje weer toekomstperspectief ervaren. Mijn kracht ligt in het vinden van de aansluiting van de jongeren, het gevoel van veiligheid bieden en ik ben oplossingsgericht. Ik probeer ‘out of the box’ te denken om altijd een passend traject vorm te kunnen geven. 

 

Ik sta het liefst letterlijk met mijn voeten in de modder. Ik geniet er ontzettend van om jongeren te inspireren en motiveren door activiteiten uit te voeren in onze mooie tuin of in de Loods. Het werken in de moestuin, het bouwen van mooie houtprojecten enzovoort. Het is fijn om mijn stukje basiskennis over te mogen brengen. Ik krijg energie van de successen die wij boeken met de jongeren. Ik vind het fantastisch als jongeren uiteindelijk weer de drive vinden en grip krijgen op hun eigen toekomst.